Pretraži ovaj blog

petak, 18. rujna 2009.

TALISMAN SRECE

Talisman sreće


Vještice imaju dosta recepata kako "uhvatiti" sreću i zadržati je uz sebe te time učiniti svoj život naprednijim i lakšim.Ovo je jedan od tih načina: nabavite malo olova, pa ga rastopite u željeznoj posudi, na jakoj vatri.Kada je olovo rastopljeno željeznu posudu naglo preokrenite, pustajući tekuće olovo da se iscjedi i kaplje.Ostavite preokrenutu posudu na hladnome tri dana a onda zavirite u nju.Dio olova iz posude će iscuriti, dio će ostati ohlađen na dnu a dio će se pretvoriti u razne oblike.


Ako ste tokom ona tri dana hlađenja tekućeg olova svom snagom svojih misli i volje razmišljali o sreći koju želite dosegnuti u životu - a rijeć je o uopštenoj sreći -među olovom pretvorenim u razne oblike jasno ćete raspoznati nekoga ili nešto.To može biti cvijet, kakva životinja, ali i stol, neki predmet, ljudski lik.


Pažljivo otrgnite upravo taj oblik jer vam je on dat vašim razmišljanjem.To je odsada vaš vlastiti talisman sreće.Nosite ga stalno sa sobom i imajte uvijek pri ruci.
Kako vam neko ne bi svojim zlim činima nanio zlo i poništio magijsko djelovanje ovog talismana, posudu, ostatak olova i ono što je od rastopljenog olova iz posude iscurilo odnesite duboko u šumu i zakopajte pažljivo ispod velikog hrasta nastojeći za sobom ostaviti što manje tragova.S tog mjesta otiđite bez okretanja i na njega se više nikada nemojte vraćati jer će magija talismana nestati.


Za razliku od drugih hamajlija, ova se slobodno može pokazivati svima, nositi otvoreno i o njoj se potpuno glasno smije pričati.

Nema komentara: