Pretraži ovaj blog

četvrtak, 3. rujna 2009.

MAgijski Pribor

Alat vam ustvari i netreba ali Vam moze uvelike pomoci kod usmjeravanja energije i izostravanja vizualizacije.
Sav alat mora biti ociscen i napunjen jer tada iz njega izvlacite najvise.

Glavni alat


Opisati cu vam alat koji ja koristim:
1. Atame ili magicni bodez
2. Magicni stap
3. Magicni kotao
4. Kalez
5. Magicni Pentagram

Atame



Posvecen Velikome Bogu i elementu Vatre. Dvostruke ostrice sa tamnom drskom. Koristi se za usmjeravanje energije tokom rituala. Koristi se takoder za prizivanje Strana Svijeta. Crna drska skladisti energiju. Njime takoder otvarate i zatvarate krug. Sa njime nesmijete nista rezati ili ga upotrebljavati za nesto drugo.



Magicni stap



Posvecen Velikome Bogu i elementu Zraka. Orude za komunikaciju i invokacije. Velika Boginja moze biti pozvana da prisustvuje ritualu sa uzdignutim stapom i sa pravilnom invokacijom. Koristi se za usmjeravanje energije te za crtanje magicnih simbola po zemlji. Obicno se na vrhu stapa nalazi kristal.
Moj stap je napravljen od grane odrezane u prirodi.Mozete takoder urezivati simbole u svijece i slicno.


Magicni kotao



Posvecen Velikoj Boginji i elementu Vode. Cesto je centar rituala. Tijekom ljetnih festivala , cesto je napunjen izvorskom vodom i laticama. Mota biti od zeljeza crne boje i stoji na tri nozice , te otvor mu mora biti manji od sredine kotla(vidi sliku). Moze posluziti za gledanje na daljinu ili u buducnost kada se napuni vodom.


Kalez



Posvecen Velikoj Boginji i elementu vode. Koristi se u ritualima za drzanje vina , vode , kolaca i sl.
Moze se takoder koristiti za ponovno uspostavnljnje kontakta sa svakodnevnim zivotom npr. , ispijajuci sop iz njega ili sl..


Magicni Pentagram



Posvecen Velikom Bogu i Vleikoj Boginji te elementu Vatre. Moze biti od bilo kojeg materijala sa urezanim Pentagramom. Moze posluziti za zastitu ili prizivanje duhova. Sa njime se posvecuju razni predmeti te se koristi na ritualnom oltaru. Mogu se takoder staviti iznad vrata ili prozora radi zastite. Nalazi se u centru oltara.

Nema komentara: