Pretraži ovaj blog

Učitava se...

srijeda, 4. veljače 2015.

Zeleni čaj

Prije nego pocnem zelim vam objasniti da vjesticarstvo nije sebicno ispunjavanje svojih ciljeva , nago zivljenja u skladu s prirodom jer cete tek tada nakon godina iskustva shvatiti kako je zivot zapravo lijep ma koliko god gorak bio.



Ova tema bavi se odrzavanjem vaseg zdravog zivota na nacin da sacuvate svoje tijelo u ovom slucaju uz pomoc zelenog caja.

Mozda jeste/niste znali o zelenom caju da:

Liječi:                                                        Uzrokuje:

-alergije(umanjuje)                                      -otkazivanje bubrega(ako se koristi kod pocetnika
                                                                  vise od 7dl dnevno)
-usporenost srca(smanjuje opasnost               -ucestalo mokrenje(ciscenje organizma sto je korisno)
od srcanog udara)
                                                                  -nesanicu(isti efekat kao kava iako kava sadrzi                                                                              125mg/1dl, a zeleni caj samo 20-40mg/1dl)
-bubrege(i bubrezne bolesti)
                                                                  - povracanje( neumjerene doze vise od 1Ldnevno

                                                                  -vrtoglavicu i nuspojave ako se koristi sa nekim                                                                              lijekovima

---------------------------------------------------------------------------------------------
Nije preporucljivo da ga koriste trudnice jer je ZELENI CAJ LIJEK JAKOG SVOJSTVA

te moze uzrokovati DEFORMACIJU DJECE . To nije razlog da se bojite jer uzimanje zelenog caja je isto kao i svi drugi lijekovi bitno je samo znati kada i kako ga koristiti.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Pripremanje zelenog čaja.

-najbolji nacin koji sam probao je Japanski nacin.Nebiste vjerovali kako je okus intenzivan, a caj uopce nije rijedak.

-pravi caj mora imati jaku aromu.Na internetu mozete naci nacin za pripremanje zelenog caja.

-Ako pak nemate sredstava za kupnju japanskog posuđa pomoci ce vam ova malo manje kvalitetna metoda ali s njom cete postici 80% originalnog okusa.

POTREBNO: 
-MALO CJEDILO KOJE STANE U SALICU 
-SALICA OD 1DL
-SALICA OD 2DL
-PROKUHANA VODA
-TANJURIC
-NESTO U CEMU CETE DRZATI CAJ MIN 0.5l


POSTUPAK:

-PROKUHAJTE VODU NA OTPRILIKE 60 STUPNJEVA ZNAT CETE OTPRILIKE BOLJE NEK JE JAKO TOPLO (40STUPNJEVA) NEGO VRUCE (80-90)

-ISTRESITE 4.5-5 grama (3 VRECICE ALI IH ISTRESITE IZ VRECICE) U SALICU OD 2 DL I ZALIJTE SA 0.5 DL VODE

-NAKON 10 SEKUNDI PROCIJEDITE LISTOVE I VODU BACITE (CILJ OVOG POSTUPKA JE ZAGRIJAVANJE LISTOVA, A TA VODA CE VAM SAMO RAZRIJEDITI CAJ I OSLABITI LJEKOVITOST

-SADA ZAPOCINJE KUHANJE.(SVAKI PUT KADA PROCIJEDITE CAJ U LONCIC ,BOKAL ILI NESTO U CEMU CETE DRZATI CAJ ISTRESITE LISTOVE NATRAG U SALICU OD 2 DL,SALICA OD 1DL JE ONA S KOJOM GRABITE VODU U SALICU OD 2 DL.

-DAKLE UGRABITE VODU (1DL)I ISTRESITE U SALICU(2DL) TE GA NAKON 3 SEKUNDE ODMAH PREKO CIJEDILA IZLIJTE U LONCIC,VRATITE CAJ IZ CJEDILA U SALICU(2DL) PONOVITE POSTUPAK MAX.7 PUTA OVISNO O KOLICINI CAJA KOJU ZELITE.

NE ZABORAVITE POKLAPATI LONCIC JER AROMA JAKO SLABI ISPARAVANJEM ,ZA PUNU AROMU I NAJBOLJE SVOJSTVO PREPORUCAM DA GA POPIJETE U ROKU OD 5 MINUTA AKO STOJI OTKLOPLJEN.

--------------------------------------------------------------------------------------------
MLIJEKO U CAJU NIJE PREPORUCLJIVO AKO IMATE GRLOBOLJU ZBOG KISELINE I VECINOM GA STAVLJAJU DJECA DA OSLABE AROMU CAJA
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nema komentara: