Pretraži ovaj blog

ponedjeljak, 8. prosinca 2014.

Thaum


 Thaum je mjerna jedinica za cudo,magiju,nadnaravno.Također smatra se nevidljivom ili vidljivom energijom koja kruzi oko nas ,te je najcesce povezana sa alkemijom.Ucenje koje proucava Thaum i nadnaravno zove se Thaumaturgija.
Thaumaturgija se bavi proucavanjem:
-alkemije
-magije
-energije
-astrologije
-paralelnih svjetova
-prirodnih neobjasnjivih događaja
-nadnaravnim itd.
Kada se pocinjete baviti Thaumaturgijom bitno je znati da osim sto je energija oko nas ona se nakuplja na određenim mjestima kao blaga svjetlost ili kuglica magle i slicno.Na tim mjestima se nalazi to sto zovemo magija.Magija nastaje na mjestima gdje su predmeti,elementi ili energije visoko koncentrirane  isparile prije atmosfere(oslobađajuci energiju) ili u savrsenoj ravnotezi.Tako da su i duhovi energija koja se sastoji od Thauma.ovisno koliko Thauma se nalazi na jednom mjestu(ako je stabilan) ili bjezi uokolo(nestabilan).Nepoznat je nacin sakupljanja(zarobljavanja te energije)Thauma.
Moja istrazivanja su pokazala da najvecu ulogu imaju Elementi(komplicirani)

Recimo voda + zemlja = zivi organizam(stanica) , zrak + zrak=pokret=vrijeme ,stanica+vrijeme=evolucija=zivot zivot+smrt=duša=energija,energija +zrak = Aura(vatra,voda,zemlja,zrak)+voda+zemlja=evolucija=tijelo,tijelo+duša=Život. itd
Znaci da mi zivimo u simbiozi sa energijom koja smo mi,koja je svuda oko nas,a najteze ju je koristiti onako kako mi zelimo.
Nama poznate stvari koje sadrze Thaum:
-struja (koncentrirana energija+kaos)
-vatra(energija+toplina+kaos)
-magnetizam(Zemlja,sila,gravitacija,kaos,suprotni elementi)
-sunce (koncentrirana jezgra elementa vatre)

-vjetar(rotacija zemlje+sila+povlacenje+zrak) itd.da sada ne nabrajamo,svi elementi su u ravnotezi sastavljeni od drugih elemenata a oni za koje mislimo da nisu ,i oni jesu,samo mi jos nisno shvatili kako ih Thaumaturgijski dobiti.

Nema komentara: