Pretraži ovaj blog

četvrtak, 31. listopada 2013.

Sretna Noc Vjestica (sa pricom o Jack o Lanternu)

Dakle prica kaze da je negdje prije srednjeg vijeka postojao mladic po imenu Jack.
Momak je bio obdaren jakom inteligencijom za svaki posao , ali je također bio jako lijen, te je vecinu svog vremena provodio u javnim kucama.Bez obzira na to nikada nije imao nikakvih neprijatelja, ali također ni prijatelja.
---
Jedne veceri na noc Vjestica doslo je vrijeme da Jack umre.Vrag je usetao u javnu kucu po njegovi dusu. Jack prepoznavsi Vraga ustane i da mu izazov da se pretvori u zlatni dukat.Vrag odprve padne na tu djeciju igru i postane dukat. Jack ga brzo zgrabi i stavi ruku u dzep.Posto je na ruci imao oziljak u obliku kriza vrag je bio bespomocan. Jack je rekao:"Ako mi das jos godinu zivota pustit cu te..."
I vrag se slozio.
---
Slijedece godine Na istom mjestu se nađu Jack i Vrak , pa ovaj opet ustane i izazove Vraga na bacanje kockica.Posto je Vrag bio podle naravi opet se slozi s njim. Vrag uze kockice i baci ih,te dobije tri jedinice.Dok Vrag nije gledao Jack uzme kockice i zamijeni ih onima koje je on napravio, protrese i baci ih, te dobije tri trojke. Posto su tvorile znak kriza Vrag se opet nije mogao pomaknuti. te se Jack ponovno s njime dogovori , ali da mu ovaj put da tri godine zivota.
---
Jack je odugovlacio do zadnje sekunde. Doslo je vrijeme da Jack umre, ali Vrag nije dosao i Jack je znao zasto.Sutradan Jack umre i nađe se pred Vratima raja.Posto je na ovom svijetu radio mnogo zla, nije mogao u raj, te mu je sv. Petar pokazao put do pakla.Kad je dosao do Vraga on je rekao da mu Jack vise ne treba, te je tada osuđen da za sve vijeke hoda bezdanom.Navodno je od Vraga zatrazio malo vijecnog žara i tikvu, te tako zauvijek hodao bezdanom.
-----------------------
Nije bitno jeli ova prica istinita, ali nas uci lekciju u zivotu.

Sretna noc Vjestica i lijepo se zabavite:)